Her fortæller jeg hvordan jeg fik den interesse som jeg fik igennem mange forskellige oplevelser, og folk som jeg har mødt.

Min første fugletur

Det startede med at jeg gik rundt på skolens bibliotek ved fagbøgerne. Der var en bog som virkelig fangede min interesse, tårnfalkens år. Mine første tanker var wauw falk, det lyder så sejt, så jeg gik hen til bibliotekaren, og gav hende bogen, og så gik jeg ned i klassen, og læste den igennem flere gange.

Jeg havde ikke andet end min farfars gamle kikkert, men jeg tog min telefon i lommen, og gik ned til Broager vig, for at se om jeg ikke kunne finde den her tårnfalk. Sekundet jeg stoppede op for at kigge op på himlen efter falken da kom den bare flyvende lige forbi, præcis som den skulle, og det var faktisk min første fugletur.

Mødet med OAS

Siden min første fugletur, havde mine forældre forstået at jeg var blevet bidt af en interesse, som de også syntes var godt for mig (fordi ellers ville jeg bare sidde og spille videospil)

De så at der var naturens dag i Universe og nogle som havde ugler, og falke, som man kunne holde, det ville jeg jo gerne prøve. Vi tog til Universe på als der var også en anden stand, der havde udstoppede fugle, og foldere, omkring fugle omkring als og Sundeved jeg faldt i snak, med manden som stod i standen (jeg kan ikke huske hvem det var), men jeg fik nogle foldere og en liste over fugleture, som de holdte.

Den 7. oktober 2018

Den 7. oktober 2018 vil jeg altid huske, fordi det var den første fugletur jeg var på med Oas, nemlig turen til kragesand.

Jeg var der faktisk ikke i særlig lang tid, fordi jeg hundefrøs, fordi jeg ikke havde ordentligt tøj på, en sommerjakke, og lange bukser, holder altså ikke en særlig varm, når det blæser, og er overskyet.

Jeg så mine første ederfugle igennem Gert Fahlbergs teleskop (tak for det Gert) jeg skulle til at gå, men ikke før der lige var nogen der sagde, ”hov hov hvem er du nu”, det var gode gamle Klaus Bo, som kunne se at jeg ikke var 18+ ligesom de andre ude på Kragesand. Vi faldt i snak og det endte med, at han lod mig prøve at tage nogle billeder, med hans kamera.

Efter det tog mig og min mor, hen for at købe mit første kamera til fuglefotografering. 

Else Dupont og Karl Petersen

Else og Karl er godt nok nogle af de personer som virkelig har skubbet min interesse til det den er blevet til i dag. Det er især pga. vi tit tog på fugleture sammen, og faktisk hver gang til vadehavet. Og det var virkelig hyggeligt, når man står med kikkerten, og ser ud over vadehavet, eller man sidder med frokosten.

Vi tog tit på tur efter sjældne fugle. KL 09:00 præcis, tog vi afsted mod vadehavet og kom først hjem KL 22:00, men vi kedede os ALDRIG når vi var afsted.

En af de ture vi var på, var først til storkene i den tyske by Bergenhusen, hvor der yngler et par storke på næsten hvert tag i byen, og I kan tro at der var mange af dem. Vi tog så ind i Museet som handler om storkene. Noget af en oplevelse.

Her sidder en af de mange hvide storke i Bergenhusen: Foto Oliver Laursen.

Dof ung

Dof ung holder hvert år mindst 2 lejre

Skagen

I maj måned holder de en forårslejre til Skagen, og de betyder at de mange rovfugle som skal til Sverige for at yngle, flyver over Danmark, og ender i Skagen.

Det er derfor dof ung holder disse lejre, for at give de unge fuglekiggere en chance for at se og finde sjældne fugle, men også for at hygge os.

Når det bliver mørkt, så begynder vi at cykle hjem, vi sidder ret ofte og snakker om fugleoplevelser, som vi har haft rundt omkring i verden. Og så laver vi også ret tit fuglequizzer.

Blåvand

Vi gør næsten det samme i Blåvand som vi gør i Skagen. Bortset fra at vi ser rigtig mange sjældne fugle som ikke er rovfugle.

Her står jeg i Skagen, og kigger på mindst 100 musvåger, som skruer oppe i himlen: Foto Maj-Britt Laursen.

Det var så lidt om hvordan, jeg blev fuglekigger, jeg håber at I nød at læse dette skriv.

Med venlig hilsen Oliver.