Formanden for Augustenborg StorkelaugMorten Ringive – kommer på besøg hos os den 10. April fra 19-21, til ugens ”En Onsdag med OAS”. På denne aften, vil han fortælle os alle om Storken generelt, arbejdet med at få storkene tilbage (!) til Als ( og helst, som ynglende storke) , samt indvie os lidt i naturplejen af områderne omkring de opsatte reder….- afgrøder, kvægtyper, områder m vild gæs, vandhuller (frøer) etc..etc..

Der er nu opsat 2 ’lokke-reder’ til storkene på Als – omkring Augustenborg og Sønderborg Golfklub v. Miang Dam. Naturen omkring disse reder forsøger adskillige storkevenner at forberede til igen at få storkene på besøg – og helst fremover, som YNGLENDE (!) storke….læs mere HER

  • Næstsidste dokumenterede besøg på Als, var i 10. juli 2021 (se foto herunder..) , hvor en gæstende stork sydfra lige tog et hvil på marken, lige syd for Borgmester Andersens Vej, hvorfra ovenstående fotos er taget..Ved indsending til ringmaerkning.dk , var svaret, at den var ringmærket øst for Bremen 2 år tidligere..
  • Et tidligere OAS-medlem (LPH), har observeret, at der – på samme lokation – blev observeret en Stork året efter – d. 14.- 15. 4.22, så ‘de‘ nærmer sig Als…. storkene..
  • – og i tirsdags ( 14.4.24), er der både fotograferet og filmet en Stork oppe i reden… så… ja, der er vel lidt håb at spore…

OBS. Mødet er for medlemmer af OAS. Kom i GOD tid – så det er ‘først til mølle‘ pga manglende plads. !!